Ak chcete schudnúť, doprajte si viac spánku

Čerstvé matky, ktoré sa chcú zbaviť nadbytočných kilogramov získaných počas tehotenstva by si mali dopriať dostatok spánku. Únava a nadbytok kilogramov patria medzi veľké problémy čerstvých matiek. I s tým sa však dá bojovať!
Matky, ktoré spia menej ako päť hodín denne, majú trikrát vyššiu pravdepodobnosť, že sa nezbavia svojich neželaných tukových vankúšov, než ich kolegyne, ktoré si dostatočne pospia.
"Už dlhší čas je známa súvislosť medzi nedostatkom spánku a priberaním na váhe. Táto štúdia však dokazuje, že už o dve hodiny spánku viac môže mať rovnaký účinok ako držanie diéty či cvičenie - a matky získajú späť svoju pôvodnú hmotnosť," uviedla Erica Gundersonová z vedeckého tímu lekárskej fakulty Harvardskej univerzity v Bostone, ktorý v rámci výskumu prenatálneho a postnatálneho zdravia skúmal 940 matiek.
Ženy s menej ako päťhodinovým spánkom mali oveľa vyššiu pravdepodobnosť udržania si minimálne päť kíl aj po jednom roku od pôrodu. Matky, ktoré spali minimálne sedem hodín, sa nadbytočnej váhy zbavili oveľa jednoduchšie.

Zdroj: http://wanda.atlas.sk