Ako zaručene schudnúť?

Okrem toho, že na celom svete existujú tisícky rozličných diét, má každá diétujúca dáma k dispozícii aj mnohé ďalšie spôsoby ako schudnúť. Avšak ktorá metóda vám pomôže kilogramy skutočne zhodiť? A je vôbec nejaká, ktorá fakt funguje?
Chudnutie, to neznamená len zmenu stravovania. K tomuto procesu možno pridať aj mnohé ďalšie činnosti a hlavne „zaručené“ podporné prostriedky, ktoré doslova tuk rozpustia. Skutočne však fungujú a hlavne, budú fungovať aj vo vašom prípade?
Hľadá sa vinník
Vašim prvým krokom, ktorému ste možno doteraz nevenovali mnoho pozornosti by malo byť zamyslenie nad tým, prečo ste pribrali. Príčin môže byť viac než si možno myslíte. Ak ste v minulosti aktívne športovali, či vykonávali fyzicky náročnú prácu, mohli sa kilá na vás nalepiť v práve v dôsledku zmeny životného štýlu, a to aj v prípade, že sa neprejedáte a vaša strava je v podstate zdravá.
Ktorá z nás má však úplne čisté svedomie? Áno, občas (alebo každý deň) maškrta, občas pohárik alkoholu, kocka cukru do kávy alebo vášeň pre slané krekry, to všetko vám zruinuje postavu v pomerne krátkom čase. Ak je váš problém práve v nevhodnej strave a maškrtení, budete musieť chudnúť inak ako napríklad žena, ktorá sa snaží zbaviť tehotenských kíl. Ak máte podozrenie, že kilá navyše môžu byť spôsobené liekmi, alebo chorobou, rozhodne by ste mali v tejto veci navštíviť lekára a chudnúť pod jeho odborným dozorom.
Našli ste príčinu nadbytočných kilogramov? Dôležitým krokom je označenie vinníka, pretože práve na neho si musíte dávať pozor. Ak je to nevhodná strava, treba ju upraviť, ak vám chýbal len pohyb, mali by ste si ho v rámci chudnutia dopriať viac a svoje porcie o čosi zmenšiť.
Jednoduchá rada
Problémom väčšiny žien je však kombinácia maškrtenia a nedostatku pohybu. Recept lekárov na tento problém je až zázračne jednoduchý – znížte energetický príjem a zvýšte výdaj, teda jedzte menšie porcie zdravých potravín, nezdravým sa vyhýbajte a hýbte sa. Túto jednoduchú radu ste už iste mnoho krát počuli, nie je nová. Čo vám však na ceste za krajšou a štíhlejšou postavou môže pomôcť?
Tablety na chudnutie
Máte pocit, že by vám práve tieto prípravky mohli pomôcť? Ak máte chuť investovať do nich, mali by ste vedieť, že sú určené len pre úplne zdravé osoby a na dosiahnutie akéhokoľvek efektu musíte aj pri ich užívaní znížiť kalorický príjem a cvičiť. V prípade, že výrobca sľubuje čosi iné, tak rozhodne klame. Výrobky na chudnutie by ste mali kupovať len z overených zdrojov, najlepšie v lekárni.
K obľúbeným prostriedkom patria aj koktaily na chudnutie. Tie nahrádzajú jedno, alebo aj dve jedlá denne. Tiež nepatria medzi najlacnejšie prostriedky na chudnutie a nedokáže nahradiť vašu pevnú vôľu a odhodlanie schudnúť. Platí to aj pre hotové jedlá, ktoré ponúkajú niektoré firmy. Jedná sa napríklad o hotové polievky, či dokonca mrazené pokrmy, z ktorých možno zostaviť kompletný jedálny lístok. Ich výhodou je to, že máte energetický príjem potravín skutočne pod kontrolou, nevýhodou je ich finančná náročnosť.
Pomôže vám čaj?
Nie, to nie je vtip. Mnohé prípravky na chudnutie pracujú na jednoduchom princípe urýchľovania trávenia, rovnako fungujú aj niektoré diéty. Konzumujete pri nich potraviny, ktoré urýchlia vyprázdňovanie čriev a zároveň znižujú chuť do jedla.
Rovnaký prečisťujúci účinok možno dosiahnuť aj pomocou bylinných čajov, ktoré pôsobia na trávenie a prečisťujú organizmus. V kombinácii s vlákninou zo zeleniny, ovocia a celozrných produktov účinok zosilníte.
Tajomstvom je odhodlanie
Je na vás po ktorých prostriedkoch okrem diétneho stravovacieho režimu a športu siahnete, odborníci sa však zhodujú v jednom. Pomôcť vám síce pri chudnutí môžu, vaše pevné odhodlanie nahradiť nedokážu, ak teda nemáte pevnú vôľu a neužívate ich dôsledne, fungovať nebudú.

Zdroj: http://wanda.atlas.sk