Začnite očistou

Nežiaduce kilogramy sú len zanedbateľným kozmetickým problémom v porovnaní so všetkými ostatnými jedmi, ktoré sa pomaly hromadia v našom organizme. Pesticídy, ťažké kovy, lieky, plesne, rádioaktívne a konzervačné látky – to všetko sú zložky, ktorým sa v súčasnosti človek nemôže vyhnúť. Málokto dokáže včas zaregistrovať, že sa z tela stalo preplnené odpadové skladisko.
Niečo nie je v poriadku
Väčšinou si s toxínmi bez problémov a bez nášho vedomia poradí imunitný systém. Keď ale nepracuje na iné obrátky, zistíte to hneď. Posteľ a dlhý spánok budú tým jediným, na čo sa v priebehu dňa budete tešiť. Nalepí sa na vás každé sezónne prechladnutie a usvedčí vás aj zvädnutý stav pokožky.
„Dobrá“ nádcha
Ak sa v hore uvedenom opise spoznávate, nečakajte a začnite s nápravou. Detoxikácia tela neznamená jednoducho to, že prestanete jesť, iba odľahčíte stravu, čím umožníte telu zbaviť sa toho, čo doň nepatrí. S tým úzko súvisí aj jeden zo sprievodných znakov očistného procesu, ktorý si mnoho ľudí nesprávne vysvetľuje. Počas detoxikácie sa dočasne zhoršuje kvalita pleti, môže vás prekvapiť kašeľ, silná nádcha, nepríjemné potenie a dokonca sa často objaví ešte väčší nával únavy. Netrvá to však dlho.
Pripravte sa vopred
Ideálny čas, kedy začať s očistou je vtedy, keď si poviete. Počúvajte telo a čítajte jeho prejavy, potom sa nemôžete zmýliť. Vhodnou dobou je voľný víkend alebo kratšia dovolenka, ale reálne zvážte či má význam s kúrou začínať, ak máte vo výhľade náročné skúšky, pracovné povinnosti alebo trebárs veľkú rodinnú oslavu.
Neriskujte
Kým sa rozhodnete, že sa na čas vzdáte posedení pri drinku, zákuskov ku káve a ponocovania, pripravte si plán. Nesprávne prevedená detoxikačná kúra vás ešte viac vyčerpá a asi aj značne demotivuje, pretože neprinesie očakávané výsledky. Ak sa odhodláte na radikálny krok a zvolíte dôkladný pôst, poraďte sa najskôr s lekárom, aby ste sa uistili či taký nápor vaše telo zvládne.
Vyberte sa na nákupy
Barličky pre očistu nájdete v špecializovaných obchodoch s biopotravinami, lekárňach, ale pri troche hľadania aj v obyčajnom supermarkete. Základné pravidlo - čím menej priemyselných úprav, tým lepšie. Ak chcete, uľahčite si prípravu na kúru spísaním dvoch zoznamov. Prvý pozostáva z vecí, ktoré vám vo vašej snahe pomôžu, položky druhého zoznamu ju naopak sabotujú.
Výborne poslúžia bylinkové čaje (žihľavový, šalviový, ľubovníkový, medovkový, prasličkový), rozmanitá zelenina (mrkva, zeler, kapusta, cesnak, paradajka, uhorka, petržlen ), čerstvé ovocie, šťavy z ovocia a zeleniny (riedené vodou), cudzokrajné rastliny (aloe, morské riasy), ako i korenie na dochutenie jedál (čili, škorica). Prísne zakázaná je soľ, biela múka a pravdaže rafinovaný cukor.
Zázrak nepríde hneď
Nečakajte, že 24 hodinový maratón bylinných čajov a čistej vody hravo odstráni to, čo sa vo vás vrstvilo celé mesiace. Ale každá troška sa počíta. Obrňte sa vôľou, trpezlivosťou a pustite sa do regenerácie tela i duše. Budete sa po nej cítiť mladšie, ľahšie a vitálnejšie. Prečistené vnútro je veľmi dobrou štartovacou plochou, ak chcete trochu ozdraviť vašu životosprávu. Osviežené telo bude po kúre oveľa lepšie absorbovať všetky cenné látky, ktoré mu doprajete.

Zdroj: http://wanda.atlas.sk