Chudnutie podľa povahy

Sviatky máme ešte stále v živej pamäti a súdiac podľa ťažkostí so zapínaním zipsu na rifliach, telo si ich pamätá tiež. Cítite, že už je skutočne najvyšší čas rozhýbať sa? Ak áno, ostáva tu ešte jedna nedoriešená dilema – výber športovej aktivity, ktorá vám sadne na mieru.
Pohyb, pohyb, pohyb. Všetky dobre vieme, že bez neho to nepôjde. Ako sa však prinútiť začať? Najlepšie nijako. Ak sa chcete siliť do športu, čo vám príliš nevonia, nevydržíte ísť dlho sama proti sebe a výsledok tak vôbec nebude stáť za reč. Zoberte to pre zmenu z iného konca a hľadajte šport, čo bude vašim koníčkom, nie iba nevyhnutnou zbraňou v boji za lepšiu postavu. Ak sa neviete rozhodnúť pre ten správny, skúste si vybrať na základe svojho temperamentu.
Posilňovanie pre vytrvalé
Vypotiť zo seba všetok stres a únavu je lákavá predstava, čo poviete? Ale keď len hľadáte spôsob, ako čo najrýchlejšie vypotiť kilogramy, s kúpou mesačného členského radšej ešte chvíľu počkajte. Výsledky možno neprídu hneď, no krok za krokom sa môžete dopracovať k úplne novému telu a zlepšiť jeho súmernosť aj v prípade, že nadváhou práve netrpíte.
Ak s posilňovaním iba začínate, vyhoďte váhu. Jej čísla vás budú zbytočne zavádzať. Svalová hmota je ťažšia než tuk, takže by ste dokonca mohli k nejakému tomu kilu ešte aj prísť. Oveľa vierohodnejším ukazovateľom bude klasické meranie, ktoré vás nenechá na pochybách, že idete správnym smerom. Posilňovanie je pre vytrvalcov, ktorí len tak neskončia s niečím, čo s raz zaumienili.
Rekreačné plávanie pre pokojné
Niektorí by dokázali vo vode stráviť celé hodiny. Ak je to aj váš prípad, plávanie je pre vás ako stvorené! Viete si predstaviť jednoduchší spôsob ako zlepšiť a spevniť postavu bez zbytočného zaťažovania kĺbov? Telo nadľahčované vodou sa formuje prakticky bez námahy, príjemná únava nastupuje až po vyjdení z bazéna. Pozor si ale dávajte na dráždivý chlór, najmä ak trpíte astmou alebo alergiami.
Bojové umenia pre akčné
Kurzy bojových umení sú perfektným zdrojom pohybu pre všetky dámy, ktoré sa potrebujú vybúriť a ktorým nerobia problém ani pády či prudké výkopy. Perfektne sa zlepší koordinácia tela, nehovoriac o praktickom využití sebaobrany, ktorá môže kedykoľvek prísť vhod. Okrem športu navyše získate priestor na spoznávanie širokého filozofického podhubia, na ktorom sú bojové umenia postavené.
Domáce cvičenia pre zaneprázdnené
Nie každému vyhovuje pohyb v kolektíve. V športovaní mimo domu môžu navyše brániť aj praktické dôvody ako materská dovolenka či časté pracovné nadčasy, po ktorých to ťahá už len domov. Aj v obývačke sa dá hýbať efektívne, ak si vypracujete plán a zaobstaráte náčinie, ktoré vám pomôže pretvoriť obývačku na domáce fitnes centrum.
Nemusíte hneď investovať do drahých posilňovacích prístrojov, postačia aj malé činky alebo fitlopta. Motivovať vás môžu rozmanité domáce cvičebné programy na DVD a ak to zvládnete aj bez nich, vytvorte si aspoň dynamickú hudobnú kompiláciu. Cvičte výhradne v čase, kedy vás ostatní členovia domácnosti nebudú rušiť, rozptyľovanie cvičeniu nepomáha.

Zdroj: http://wanda.atlas.sk