Dá sa maškrtiť aj zdravo?

Sladké nástrahy Vianoc nespočívajú ani tak v jedení, ako skôr v pojedaní. Malé kúsky, ktorými si krátite sledovanie obľúbeného filmu by pri systematickom zozbieraní vydali za celý sýty obed. A možno už aj večeru. Zvyk chrúmať, hrýzť a žuvať pri TV len tak ľahko neobídete, nie ste v to však sama.

Podľa celonárodnej ankety, ktorú sponzorovala istá americká pekárenská spoločnosť, neodolateľnú chuť na pojedanie mimo hlavných jedál malo až 90% respondentov, kým raňajky si dožičilo 88% a obed iba 75% opýtaných. Využite teda fakt, že väčšinu vašej koncentrácie pohltí obsah programu a oklamte oko v tom, čo vložíte do úst.

Celé dni voľna, ponuka filmov od rána do večera a na stole v obývačke vône tak prenikavé, že by vás zvábili aj pri silnej nádche. V prvom rade sa bude treba zbaviť tých. Darmo si iniciatívne nakrájate sviežu zeleninu. Ak ju položíte vedľa taniera s napečenými medovými rezmi, je to zbytočný boj vôle, chute a rozumu, ktorý predsa nemusíte zvádzať.

Buďte neľútostná a odstráňte všetky nebezpečné lákadlá ako koláče, bonboniéry, slané lupienky, chrumky či krekry z dosahu. Áno, aj oriešky. Hoci sú zdravé, pri ich bezmyšlienkovitom chrúmaní asi málokto dokáže ustriehnuť mieru. Maškrtiť sa dá aj zdravšie a nemusí to byť práve surová mrkva. Pripravili sme pre vás zdravé televízne pohostenie, ktoré vám zachutí bez výčitiek.

Zdroj: http://wanda.atlas.sk